BRANDADA DE BACALLÀ
La brandada és un plat típic del país basc, però també d’altres zones com Catalunya, Valencia, Castella la Manxa, etc. Dona molt de joc al poder fer-se acompanyada amb pebrots del piquillo, ceba confitada, gratinada al forn, amb torradetes…… De totes maneres és un plat deliciós pels amants del bacallà.
Què hi posem ?
500 gr. de bacallà dessalat
200 ml. d’oli d’oliva
3 grans d’all
50 ml. de nata per cuinar
Pebre
Com ho fem ?
Posarem a bullir el bacallà amb aigua freda durant uns 2 minuts. El deixarem escòrrer i refredar.
En una paella amb oli d’oliva hi posarem els alls a foc lent, a fi efecte de que es confitin. Un cop confitats els posarem en un bol junt amb l’oli d’oliva, la nata i el bacallà ben esqueixat , una mica de pebre i procedirem a triturar, fins obtener una crema.
La disposarem en cassoletes de fang o en els recipients que tinguem per casa i la menjarem acompanyada de torradetes. Espero que us agradi.