GALTA DE PORC ROSTIDA
La galta de porc té una carn molt melosa i és un plat força econòmic. Fetes d’aquesta manera queden super bones i amb l’acompanyament de les patates es un plat de festa total.
Què hi posem ?
5 galtes de porc
2 tomàquets madurs
1 ceba grossa
2 dents d’all
2 branques de romaní
400 ml. de brou o aigua
Oli d’oliva, sal i pebre
1 copa de vi negre
4 patates
Per la picada: 5 ametlles, 5 avellanes i 1 all
Com ho fem ?
En primer lloc salpebrerem les galtes i les enrossirem una mica en una cassola, amb oli d’oliva. Prepararem el forn. L’encendrem a potència alta (uns 220º) i posarem les galtes a la safata del forn una mitja hora.
Tallarem la ceba a octaus, pelarem els alls i trocejarem els tomàquets, prèviament pelats. Aquestes verdures i les branques de romaní les posarem junt amb les galtes amb un bon raig d’oli i el vi negre. Deixarem que cogui uns 40 minuts al forn, baixant la temperatura a 190º i anirem girant les galtes perquè es facin pels dos costats.
Veurem que van enrossint. Llavors hi posarem el brou o aigua i deixarem que cogui uns tres quarts d’hora més aproximadament.
Passat aquest temps traurem les galtes del forn i les verdures també. Les verdures les passarem per un xino. Posarem de nou les galtes al forn i les cobrirem amb la salsa que acabem de colar. Mentre farem la picada posant els ingredients a la batedora. Un cop feta la incorporarem al guisat que tenim al forn.
Deixarem uns 25/30 minuts més i ja les tindrem a punt.
Les patates les he fet al microones. En 8 minuts han estat fetes. Un cop cuites les farem a octaus i les afegirem al rostit.