XAMPINYONS FARCITS AMB LLIT DE CARBASSÓ I PATATA
M’agraden molt els xampinyons. Donen molt joc a l’hora de cuinar-los; farcits, saltejats amb all i julibert, amb crema….. Es diu que són la carn vegetal : rics en vitamines del grup B, polisacàrids i diversitat de minerals. Molt aptes per les dietes d’aprimament per ser baixos en energia.
Què hi posem ?
10 xampinyons grans
1 carbassó (millor ample)
2 patates
200 gr. de carn picada mixta
1 ceba
2 tomàquets madurs
1 pastanaga
Herbes provençals
Oli d’oliva, sal i pebre
Formatge per gratinar
Com ho fem ?
Rentarem els xampinyons amb força aigua i els buidarem per que quedin com una cassoleta. Els posarem en una planxa ben calenta, els salpebrerem i deixarem que es coguin. Un cop fets els reservarem.
Farem rodanxes el carbassó (de 0,5 cm. aproximadament) i els posarem a coure en la mateixa planxa, amb una mica de sal. Les patates les posarem al micrones fins que estiguin fetes (uns 6/7 minuts). Ho reservarem junt amb els xampinyons.
Farem el farcit. En una paella amb oli d’oliva hi posarem la ceba ratllada i deixarem que es faci a foc lent. Incorporarem la pastanaga tallada molt petita i tot seguit els tomàquets ratllats. Salarem i afegirem un polsim d’herbes provençals. Un cop cuites aquestes verdures afegirem la carn picada, prèviament salpebrada. Un cop tinguem aquesta salsa feta procedirem a farcir els xampinyons.
Per muntar el plat posarem una rodanxa de carbassó, una de patata i a sobre el xampinyó farcit. Posarem el formatge per sobre i gratinarem al forn.