PIT DE POLLASTRE AL FORN
Un plat senzill i molt gustós que es pot deixar fet d’un dia per l’altre. La carn de pollastre és la més comuna que hi ha i pot preparar-se d’infinitat de maneres, depenent de la cultura de cada país. És un aliment amb molts nutrients i de baixa densitat energètica, apte per a tot tipus de dieta.
Què hi posem ?
4 pits de pollastre (sense os ni pell)
1 dent d’all
1 ceba tendra
Unes cebes de platillo
Uns xampinyons
1 branca de farigola i 1 de romaní
1/2 llimona
Pebre negre
1 nou de mantega
1 copa de vi blanc del Penedés
1 got de brou o aigua
Oli d’oliva i sal
Com ho fem ?
Lligarem els pits de pollastre amb cordial de lligar; així no es deformarà al coure. Els salpebrerem. Triturarem la ceba tendrá i l’all i posarem el suc de la 1/2 llimona. Aquesta barreja la posarem per sobre dels pits de pollastre i els deixarem a la nevera unes 2 hores.
Mentre podem fer la salsa que els acompanyarà. En una paella posarem la nou de mantega i les cebes de platillo ben netes; les salarem i deixarem que es facin a foc lent. Al final de la cocció hi posarem els xampinyons laminats i deixarem 3 minuts fins que estiguin cuits. Reservarem.
En una safata de forn posarem els pits ben marinats afegint les herbes, un raig d’oli d’oliva, la copa de vi i el got de brou. Enfornarem a 180/190º i anirem tombant el rostit perquè es faci per les dues bandes. Un cop sigui ben ros el traurem per muntar el plat.
Amb compte traurem el fil de lligar i anirem tallant medallons del pit. Els disposarem en una plàtera, acompanyats amb el suc del rostit, el guarniment de cebetes i xampis i una amanida verda. Ja veureu quin plat més exquisit !!!!!