AMANIDA TÈBIA DE BOLETS I FRUITS SECS
Comença la calor i ja venen de gust les amanides; tot tipus d’amanides….. Aquesta és una amanida tèbia, que pot fer-se amb mil ingredients: pebrot escalivat, gules…. depenent del que tingueu per casa i de la vostra imaginació. Depenent dels comensals afegirem més o menys unitats.
Què hi posem ?
Enciam (millor de diferents tipus)
5 xampinyons
5 gírgoles
Oli d’oliva, sal i pebre
Per la vinagreta:
Oli d’oliva, sal, vinagre de mòdena, barreja de fruits secs i una culleradeta petita de mel.
Com ho fem ?
Rentarem bé les fulles d’enciam i les deixarem una estona en remull. Mentre, rentarem els xampinyons i els farem a làmines primes. Farem igual amb les gírgoles.
En una paella amb oli d’oliva saltejarem els xampis i les gírgoles , salpebrant-los prèviament i reservarem.
Farem la vinagreta barrejant tots els ingredients. Disposarem en una plàtera o bol les fulles d’enciam, posarem per sobre els bolets tebis i regarem amb la vinagreta. Fàcil i ràpida de fer. !!!!!!!!!!