NYOQUIS AMB BOLETS I SALSA DE PARMESÀ

nyoquis

 Els nyoquis o gnocchi en italià són un tipus de pasta italiana elaborats amb patata, rovell d’ou i farina. La veritat és que fem més altre tipus de pasta, però si proveu de fer aquest plat veureu que és senzill i deliciós. Aquests els he comprat envasats al super, de la marca “Gallo”.

Què hi posem ?

1 paquet  de nyoquis de 400 gr.

1 ceba tendra grossa

Barreja de bolets secs (ceps, camagrocs….) uns 30 gr. o bé frescos, uns 150 gr.

200 ml. de crema de llet (1 brik petit)

30 gr. de mantega

1 polsim de nou moscada

1 copeta de vi blanc del Penedès

1 branqueta de julibert

Formatge parmesà ratllat

Sal

Com ho fem?

Posarem a bullir els nyoquis en una olla amb un pessic de sal. Quan flotin ja els podem treure (uns 3 minuts), els colem i els reservem tirant un raig d’oli per sobre perquè no s’enganxin.

En una paella hi posarem la mantega i un cop desfeta hi posarem la ceba ratllada, a foc lent, fins que estigui rosadeta; afegirem els bolets, que haurem hidratat amb aigua prèviament, el julivert picadet i li donarem un tomb.

Afegirem la copa de vi blanc i ho deixarem reduir. Hi posarem el pessic de nou moscada, la crema de llet, el formatge ratllat  i ho rectificarem de sal, si cal. Deixarem que s’emulsioni bé tot plegat.

Per muntar el plat, disposarem els nyoquis en una safata i per sobre hi posarem la salsa.

Espero que us agradi

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »