NYOQUIS AMB BOLETS I SALSA DE PARMESÀ
Els nyoquis o gnocchi en italià són un tipus de pasta italiana elaborats amb patata, rovell d’ou i farina. La veritat és que fem més altre tipus de pasta, però si proveu de fer aquest plat veureu que és senzill i deliciós. Aquests els he comprat envasats al super, de la marca “Gallo”.
Què hi posem ?
1 paquet de nyoquis de 400 gr.
1 ceba tendra grossa
Barreja de bolets secs (ceps, camagrocs….) uns 30 gr. o bé frescos, uns 150 gr.
200 ml. de crema de llet (1 brik petit)
30 gr. de mantega
1 polsim de nou moscada
1 copeta de vi blanc del Penedès
1 branqueta de julibert
Formatge parmesà ratllat
Sal
Com ho fem?
Posarem a bullir els nyoquis en una olla amb un pessic de sal. Quan flotin ja els podem treure (uns 3 minuts), els colem i els reservem tirant un raig d’oli per sobre perquè no s’enganxin.
En una paella hi posarem la mantega i un cop desfeta hi posarem la ceba ratllada, a foc lent, fins que estigui rosadeta; afegirem els bolets, que haurem hidratat amb aigua prèviament, el julivert picadet i li donarem un tomb.
Afegirem la copa de vi blanc i ho deixarem reduir. Hi posarem el pessic de nou moscada, la crema de llet, el formatge ratllat i ho rectificarem de sal, si cal. Deixarem que s’emulsioni bé tot plegat.
Per muntar el plat, disposarem els nyoquis en una safata i per sobre hi posarem la salsa.
Espero que us agradi