CANELONS DE PEIX
Aquesta recepta l’he feta algun cop per Nadal i en alguna altra ocasió. Són uns canelons molt fins de gust i molt suaus i la salsa de gambes li dona molt bon resultat. La recepta és per a 20 canelons. Espero que us agradi !!
Què hi posem?
20 plaques de caneló (poseu alguna més per si es trenquen)
1/2 kg. de lluç o rap
1 dotzena de gambes
1 ceba grossa
Oli d’oliva, sal i pebre
2 cullerades soperes de farina
200 ml. de llet
200 ml. de crema de llet
1 copeta de conyac petita
Com ho fem ?
En primer lloc en una paella hi posarem un raig d’oli d’oliva i ficarem la ceba prèviament ratllada, a foc lent, fins que quedi transparent. A continuació afegirem el lluc o rap, tallat a dauets, prèviament rentat i les gambes, que haurem rentat i pelat, també les tallarem ben petitones; afegirem sal i pebre. Ho deixarem coure poca estona, ja que el peix no vol gaire cocció.
Un cop cuit li afegirem les 2 cullerades de farina, remenarem bé deixant que es cogui la farina i anirem afegint la llet, fent una beixamel amb el peix; d’aquesta manera la pasta quedarà més suau. Reservarem.
Els caps de les gambes i els cossos els passarem per una paella amb una mica d’oli, per tal d’enrosir-les una mica. Les traurem de la paella i procedirem a fer un brou amb 1/4 de litre d’aigua i un pessic de sal, durant uns 15/20 minuts.
Courem les plaques dels canelons en una olla plena d’aigua calenta, sal i un raig d’oli, durant uns 15 minuts. Disposarem un drap de cuina net sobre el marbre i anirem posant les plaques un cop cuites per sobre el drap perquè deixin anar l’excés d’aigua. Farcirem les plaques i les enrotllarem.
Per fer la salsa que els cobrirà primer colarem el brou que hem fet amb els caps i els cossos de les gambes i tot seguit triturarem els caps amb una mica del brou. Colarem aquesta barreja i la introduirem al brou.
A aquest brou afegirem la copeta de conyac i deixarem reduir una estoneta. Seguidament posarem la crema de llet i rectificarem de sal, si cal. En uns 5 minuts més tindrem la salsa feta.
Per muntar els plats, posarem els canelons cobrint-los de la salsa i si voleu donar-li un toc més sofisticat podeu posar per sobre uns ous de sucedani de caviar vermell, com els de la foto.