TRUITA DE PATATA I CEBA
La truita és un plat que tothom sap fer, però us vull explicar la meva manera de fer-la, que queda molt tendra i gustosa. Aquesta truita l’he fet en una paella de 24 cm.
Què hi posem ?
4 patates mitjanes
1 ceba tendra
5 ous
1 raig de llet
Sal
Oli d’oliva
Com ho fem ?
En primer lloc pelarem les patates i les farem a daus petitons. Tallarem la ceba ben prima en juliana i ho salarem tot plegat. Posarem oli d’oliva en la paella i un cop estigui calent posarem les patates i la ceba. Ho deixarem a foc lent; és el secret perquè ens quedi la patata i la ceba ben toveta.
Anirem remenant i quan vegem que tot està ben tou, reservarem. En un bol ficarem els ous , salarem una miqueta i procedirem a batre’ls. Ara afegirem el raig de llet i remenarem bé.
Traure’m les patates de la paella, deixant-les que escorrin bé l’oli i les ficarem en el bol on hi ha els ous i la llet. Barrejarem bé i ho abocarem a la paella, en la que haurem deixat només unes gotes d’oli. A foc lent deixarem que vagi quallant i la tombarem perquè es faci per les dues bandes. Jo ho faig amb un tombatruites i va força bé.
Ara ja és a gust de cadascú per treure-la del foc, si la voleu més crueta la treieu abans i si és al contrari, la deixeu més estona. Amb pa amb tomàquet està super bona, i amb amanida, i a taquets per fer el vermut i sola …