POLLASTRE ROSTIT AMB PRUNES I PINYONS
Típic i tradicional de la cuina catalana, aquest pollastre combina diferents sabors, dolços i salats, estant molt present en diferents festes de la cultura catalana. Si podeu comprar un pollastre de pagès, millor que millor, però també queda molt bo amb pollastre normal. Espero que us agradi !!
Què hi posem?
1 pollastre tallat a octaus
2 cebes
5 grans d’all
1/2 branca de canyella
Oli d’oliva i llard de porc
200 gr. de prunes amb pinyol
50 gr. de pinyons
1 got mitjà de cava del Penedès
1 raig d’anís
Sal i pebre.
Com ho fem?
Primerament netejarem el pollastre, el salpebrerem. En la cassola hi posarem un raig d’oli i la mateixa quantitat de llard, deixant que agafi calor. Hi posarem el pollastre, deixant que es vagi enrossint. Ara hi ficarem les cebes, els alls i la branca de canyella, per tal que es vagin enrossint amb el pollastre.
És l’hora de posar el got de cava i el raig d’anís, tapant la cassola uns 15 minuts per tal de que s’evapori; remenarem de tant en tant. Després d’aquest temps cobrirem d’aigua el pollastre i el deixarem a foc lent que cogui, aproximadament una hora.
Afegirem les prunes i els pinyons, rectificarem de sal, si cal, i deixarem coure uns 15 minuts més. Ja el tenim apunt per menjar, però està millor si el deixeu reposar; vol dir que podeu perfectament fer-ho el dia d’abans. Espero que us agradi !!!