CREMA DE CARBASSA
De les cremes que faig us asseguro que aquesta és la que més m’agrada; delicada de gust, dolceta i pel seu color. La carbassa és una verdura plena de minerals i vitamines i amb unes propietats terapèutiques molt interessants. Conté un 90% d’aigua, molt poques calories, hidrats de carboni i moltes vitamines. Vaja, ideal per les que ens sobren uns quilets…
Què hi posem?
1 carbassa
2 porros
25 gr. de mantega o bé oli d’oliva
100 ml. de nata líquida
Sal i pebre
1,5 l. d’aigua o brou vegetal (aprox.)
Opcional: formatge (del tipus que més us agradi)
Com ho fem?
En primer lloc procedirem a pelar la carbassa, amb compte de no tallar-nos, ja que la seva pell és molt dura per seguidament tallar-la a quadradets. Farem el mateix amb els porros, mirant bé de que no quedi gens de sorra en l’extrem més verd.
En l’olla que farem la crema hi posarem la mantega perquè es fongui i tot seguit afegirem la carbassa tallada a quadradets i els porros a rodanxes. Afegirem sal i pebre, al gust i deixarem que es vagi sofregint fins que agafi color.
Ara és quan afegirem l’aigua o brou vegetal i deixarem que es vagi fent sobre uns 30 minuts. Si ho feu en olla ràpida en 12/13 minuts la tindreu feta. Un cop l’hem retirat del foc afegirem la nata líquida i si voleu, el formatge. Procedirem a triturar-la, ben fineta, i la servirem amb uns quadradets de pa fregidets. Bon profit !!!!