TRIPA DE VEDELLA “callos”

CALLOS

Què hi posem?

 Tripa de vedella (podeu comprar cap i pota)

1 o 2 xoricets (picants o no, depèn del gust de cadascú)

1 tira de cansalada ibèrica

Oli d’oliva

1 ceba grossa

2 tomàquets

2 dents d’all

1 culleradeta de pebrot xoricer (el venen en pots de vidre)

Pebre negre i sal

Bitxo

1 gotet de vi blanc del Penedès

1 fulla de llorer

Julivert

5 ametlles torrades, 5 avellanes i una llesqueta de pa torrat (o fregit)

Com ho fem?

Tallem la tripa a quadradets i la posem a coure en una cassola, amb aigua que la cobreixi, junt amb la fulla de llorer i un pessic de sal, durant uns 20 minuts.

En una paella tirem un raig d’oli d’oliva i afegim la ceba (a trossets, ratllada, en juliana) i els alls ben menudets, a foc lent. Un cop estigui rossa, afegim  el tomàquet ratllat i la culleradeta de pebrot xoricer.

Deixem que el tomàquet es cogui bé i tot seguit afegim la cansalada tallada a tires i els xoricets a talls.  Fem unes voltes i ja afegim la tripa tallada. Deixar-ho coure uns 10 minuts perquè es barregin tots els sabors.

Tirem el got de vi blanc, afegim una mica de pebre negre, bitxo en pols  i rectifiquem de sal.

Fem la picada amb les ametlles, les avellanes i el trosset de pa i una mica de julivert. Al morter li afegim una mica de brou de coure la tripa i ho aboquem a la cassola.

Deu minutets més i ja estarà llest. És un plat per llepar-se els dits.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »