MONGETES SEQUES AMB POP I CLOÏSSES
Quin plat més bo. No sabeu el que vàrem gaudir….
Les seques normalment les mengem amb botifarra, però de tant en tant canviar, està força bé.
A veure que us sembla aquest plat. (Per 5 persones)
Què hi posem ?
1 ceba
3 grans d’all
1 culleradeta de pebre vermell
1 got de vi blanc del Penedès
800 gr. de mongetes seques
3 potes de pop cuites (aprox. 350 gr.)
400 gr. de cloïsses (en aquest cas són rossellones)
1 got de brou de peix
Sal, pebre blanc i oli d’oliva verge
Com ho fem ?
Primer de tot rentarem les cloïsses i les deixarem mínim mitja hora en aigua i sal; això farà que deixin anar la possible sorra que tinguin.
Mentre, en una cassola, hi posarem un raig d’oli i hi posarem la ceba ben trinxada junt amb els alls, també trinxats i una mica de sal i pebre.
Deixarem coure a foc baix fins que estigui ben fet. Afegirem la cullerada de pebre vermell, remenarem bé i tirarem el got de vi, deixant-lo fins que s’evapori.
Afegirem el brou i amb una batedora ho triturarem tot.
Traurem l’aigua a les cloïsses i les afegirem a la cassola. Taparem bé i deixarem uns 3’ fins que estiguin obertes.
Ara tallarem les potes de pop a rodanxes i les afegirem també a la cassola, donarem uns tombs i ja hi posarem les mongetes (aquestes són cuites de pot, de bona qualitat, però es poden comprar, posar en remull unes 8 hores i coure).
Empolsinarem amb julivert trinxat i deixarem coure uns 5/6’ a foc mig.
El resultat, un plat exquisit. ESPERO QUE US AGRADI !!!