PEUS DE PORC A LA CATALANA
Ens encanten els peus de porc. Gelatinosos, saborosos… Us animo a fer aquesta recepta que sempre surt fantàstica. Per llepar-se els dits !!!
Què hi posem ??
3 potes (6 meitats)
1 ceba mitjana
2 tomàquets ratllats
3 grans d’all
1 gotet de conyac
1 fulla de llorer
Sal, pebre i bitxo
Oli d’oliva
1 got de brou
Per la picada: 6 ametlles, 6 avellanes i un tros de pa sec i fregit
Com ho fem ?
Aquests peus són comprats ja cuits; si els compreu frescs, els haureu de bullir prèviament amb una mica de sal, pebre i llorer, fins que quedin ben tendres. (Jo els bullo a l’olla a pressió)
Agafarem una paella amb un raig d’oli i al foc. Ratllarem la ceba i els alls. Sofregirem fins que quedin transparents. Afegirem el conyac i deixarem que s’evapori. Ara hi posarem els tomàquets ratllats també i salpebrarem. Afegirem una fulla de llorer, un polsim de bitxo i julivert trinxadet i deixarem fins que el tomàquet estigui ben cuit, fins que s’hagi begut l’aigua que desprèn.
Triturarem aquesta salsa junt amb els ingredients de la picada i l’abocarem en la cassola on acabarem el plat.
A la salsa, hi afegirem un got de brou i tot seguit els peus cuits. Deixarem uns 20’ que es cuini tot plegat i ja tindrem el plat fet.
A l’endemà us asseguro que encara són més bons
ESPERO QUE US AGRADIN !!!