ROTLLETS DE CARBASSÓ AMB CARN
Què hi posem ??
Carbassó (depèn dels comensals) amb 2 en surten unes 12 làmines
1 ceba
½ porro
1 cullerada de farina de moresc “Maizena”
75 ml. de llet
100 gr. de carn picada
Tomàquet fregit
Formatge ratllat per fondre
Oli d’oliva
Sal i pebre
Com ho fem ?
Rentarem els carbassons. Tallarem les làmines de la part exterior del carbassó (la part verda) i les reservarem; aquestes les farem quadradets i ens serviran per la farsa.
Farem làmines d’uns 3 mm aprox.; podeu fer-les amb un ganivet o bé amb pelador, però amb aquest darrer sortiran molt primes.
Jo les he cuit al microones, però les podem fer al forn o bé en una paella, amb una mica d’oli.
Al micro han trigat uns 4’, dins d’un recipient tapat amb film transparent.
Mentre, en una paella hi posarem una mica d’oli; hi posarem la ceba i el porro trinxadets. Un cop hagin agafat color, afegirem els dauets de carbassó i salpebrarem.
Ho cuinarem fins que estigui ben fet. Llavors afegirem la carn picada; mesclarem bé i anirem tombant fins que també es cuini. Incorporarem la cullerada de farina de moresc, barrejarem bé i deixarem cuinar i tot seguit hi posarem la llet. Ens ha de quedar una massa, però no gaire espessa. Provarem i si cal més sal, n’hi afegirem.
En una plàtera, hi posarem el tomàquet fregit fent un llit, que cobreixi tota la base. Ara farem els rotllets:
Agafarem una làmina de carbassó i l’eixugarem amb paper de cuina. Per sobre, amb una cullera, hi posarem una mica de farsa i farem el rotllo; així amb totes les làmines.
Els anirem posant a la plàtera, sobre el puré de tomàquet i per sobre els hi posarem el formatge ratllat.
Aniran al forn, a 190º aprox. i en pocs minuts veurem que el formatge ja s’ha fos i està torradet. Ja els tenim apunt per menjar-los.
ESPERO QUE US AGRADIN !!!