XAMPINYONS FARCITS DE PERNIL SALAT
Què hi posem ??
Xampinyons grans (Jo 10 unitats)
½ ceba
½ porro
50 gr. pernil salat
1 cullerada de farina
150 ml. de llet (aprox.)
Un polsim de nou moscada
Oli d’oliva, sal i pebre
Formatge ratllat
Com ho fem ??
Netejarem bé els xampinyons de terra; ho farem amb un paper, millor no rentar-los amb aigua. Traurem el peu dels xampis i farem trossets petits
Posarem una mica d’oli en una paella. Afegirem la ceba i el porro ben trinxadets. Un cop fet, hi posarem els peus dels xampinyons que hem tallat i deixarem coure tot junt uns 5’.
Quan estigui cuit, hi posarem la cullerada de farina, remenarem i deixarem cuinar uns 2/3’. Després afegirem la llet, una mica de sal, de pebre i de nou moscada i emulsionarem tot plegat; veurem que es va espessint; d’això es tracta.
Encendrem el forn, en posició dalt i baix, a uns 200º.
Ara serà l’hora d’afegir a la barreja el pernil ben talladet (deixarem una miqueta per decorar al final) ; mesclarem tot i provarem per si li faltés sal.
En una safata per anar al forn hi posarem els xampinyons i anirem omplint de la farsa que hem fet. Hi posarem una mica del formatge que més ens agradi i cap al forn. En uns 15’ els tindrem fets.
Decorarem amb uns trossets de pernil per sobre.
ESPERO QUE US AGRADIN !!!!!