SÈPIA ESTOFADA AMB ARRÒS
La sèpia és molt versàtil podent-se cuinar amb patates, amb pèsols, amb arròs…. amb infinitat de productes.
Cuinada amb l’arròs d’acompanyament, combina perfectament. Veureu que fàcil de fer.
Què hi posem ¿?
1 kg. de sèpia (en aquest cas és sèpia neta)
200 gr. de ceba
2 dents d’all
100 gr. de pebrot verd
- . de tomàquet triturat natural
50 ml. de vi blanc
2 culleradetes de pebre vermell dolç
1 fulla de llorer
Oli d’oliva verge extra
Sal
Arròs (mida de flamera per persona)
Com ho fem ¿?
Si volem aprofitar mentre es fa el guisat, podem coure l’arròs i reservar-ho.
Rentarem bé les sèpies i les tallarem a trossos; les reservarem. En una cassola hi posarem un raig d’oli d’oliva i un cop calent, hi posarem les cebes ben trinxades, el alls ratllats i el pebrot tallat petitet.
Ho cuinarem a foc lent. Un cop tinguem la verdura ben feta, incorporarem el tomàquet.
Un cop estigui tot ben integrat deixem sofregir tot plegat uns 10’. Després d’això, afegirem el vi, el pebre vermell i la fulla de llorer; deixarem coure fins que el vi s’evapori, sobre uns 10’ més.
Serà l’hora d’afegir la sèpia tallada. Si la sèpia fos fresca, hauríem d’afegir aigua per la seva cocció, però en aquest cas, al ser neta, deixa molta aigua, pel que l’aprofitarem per coure; salarem, si cal.
Tindrem tot l’estofat coent a foc lent uns 30’, temps que li donarà a la sèpia la textura tendre i ben cuita.
La servirem acompanyada de l’arròs.
ESPERO QUE US AGRADI ¡!!