SÈPIA AMB FIDEUS I CARXOFES
Un plat on es barregen diferents elements, tots carregats de molt sabor. En conjunt, un guisat molt gustós, amb un aroma i sabor que no us podeu perdre.
Què hi posem ??
1 kg. de sèpia + 1 salsa de sèpia
1 ceba mitjana
2 tomàquets madurs
½ pebrot verd
½ pebrot vermell
2 dents d’all
½ got de vi blanc del Penedès
3 carxofes
300 gr. de fideus
Oli d’oliva
Sal
Aigua o brou de peix (sobre 1 l.)
Com ho fem ??
El més pràctic és què quan comprem la sèpia a la peixateria ens la netegin bé. Si la comprem neta no tindrem tanta feina, però us aconsello que la compreu bruta, que és molt més gustosa i més fresca.
Un cop tenim la sèpia ben neta, la farem trossos mitjanets i la salarem. Posarem oli a la cassola i un cop estigui ben calent, hi posarem la sèpia més una salsa (és una part de color marró clar, al costat de la tinta) . Estarà una bona estona, ja que deixa anar una mica d’aigua… Un cop s’hagi consumit aquest suc, hi posarem la ceba ben trinxada, els alls i el pebrot tallat petit; remenarem bé perquè s’integrin tots els ingredients i deixarem que es coguin.
Mentre, ratllarem els tomàquets i un cop tinguem el sofregit fet, afegirem el tomàquet ratllat; deixarem que es cuini tot plegat.
Afegirem el got de vi i deixarem reduir. En aquest moment afegirem els fideus i les carxofes, tallades primetes; barrejarem bé i posarem l’aigua o el brou. A mitja cocció, tastarem i rectificarem de sal, si cal. Deixarem coure uns 15/20’.
ESPERO QUE US AGRADI !!