MANDONGUILLES CASSOLANES
Són tan fàcils de fer aquestes mandonguilles.. i tan saboroses, que us en llepareu els dits. Són les típiques mandonguilles que feia la meva avia i la meva mare, amb pocs ingredients però amb molt bon gust i amb molta esponjositat.
Què hi posem ??
500 gr. de carn picada mixta (porc i vedella)
2 talls de pernil salat
1 llesca de pa de motlle + llet (per sucar-la)
1 ou
1 all
Julivert picat
Farina per arrebossar
1 got de Brou
1 got de vi blanc del Penedès
Oli d’oliva
Sal, pebre
Com ho fem ?
En un bol hi posarem la carn. La salpebrerem, ratllarem l’all ben menudet, el julivert ben picadet, l’ou ben batut i el pernil tallat ben petit. Remenarem bé aquests ingredients.
En un altre bol hi posarem la llesca de pa de motlle i li posarem un raig de llet; un cop l’hagi absorbit, l’escorrerem bé i l’afegirem a la barreja de la carn.
Per fer les mandonguilles agafarem amb una cullera una part de la barreja de la carn i amb les mans li donarem forma de bola (de la mida que vulguem), deixant-les en un plat, fins que les tinguem totes fetes. Ara les passarem per farina i les fregirem en una paella amb oli d’oliva, passant-les un cop fregides per paper, per tal de que deixin anar l’excés d’oli. Deixarem refredar l’oli .
A l’oli li afegirem el got de vi i deixarem que cogui perquè perdi l’alcohol, al cap de 3′ aproximadament hi posarem el got de brou i també deixarem coure una estona, que vagi reduint.
Un cop fet incorporarem les mandonguilles . Deixarem coure uns 25/30 minuts i ja les tindrem llestes.
ESPERO QUE US AGRADIN !!!