TORTELL DE PASQUA
S’han de fer mones, tortells…. va padrins, que no teniu excusa, que podeu fer-los a casa, amb ingredients naturals i sense afegits ni conservants. Val la pena, el resultat és impressionant.
Aquest tortell és tipus garlanda, però molt més tou i esponjós; us recomano que proveu de fer-lo, segur que repetireu.
Què hi posem ?
500 gr. de farina de força
25 gr. de llevat fresc
120 ml. d’aigua
100 gr. de sucre
2 ous
50 gr. de mantega (pomada)
1 pessic de sal
1 culleradeta de canyella en pols
20 ml. de moscatell
20 ml. d’anís
Ratlladura d’una llimona o taronja
2 cullerades de matafaluga
Pel final: Anís i sucre
Com ho fem ?
Primer farem una massa esponja:
En un bol posarem 200 gr. de la farina, l’aigua i el llevat. Pastarem bé, farem una bola i introduirem en un bol amb aigua tèbia, que cobreixi la massa. Aquesta massa fermentarà i farà que el nostre tortell sigui molt esponjós.
Mentre, en un altre bol treballarem els ous amb el sucre; quan estigui ben batut, afegirem l’anís, el moscatell, la mantega, les espècies i la ratlladura de llimona o taronja i el pessic de sal. Barrejarem tot plegat i afegirem la massa esponja.
Incorporarem la farina que ens ha quedat i pastarem fins que ens quedi una massa llisa. Deixarem reposar 1 hora/ 1hora i mitja tapat amb un film fins que ens dupliqui el volum.
Un cop hagi llevat, tornarem a amassar una mica i li donarem la forma de tortell. Pintarem amb ou i deixarem reposar unes 2 hores dins el forn apagat. Sobretot que no tingui corrent d’aire; sempre en lloc càlid.
Un cop tinguem el tortell ben fermentat, engegarem el forn a 180º/190º posició dalt i baix i quan estigui calent el courem uns 15-20 minuts, fins que veiem que està fet.
En calent li tirarem un bon raig d’anís per sobre i tot seguit cobrirem amb sucre.
ESPERO QUE US AGRADI!!!