CONILL A LA CASSOLA
La carn de conill és adequada per a incloure en una dieta equilibrada, completa i sana, perquè és molt magra, amb moltes proteïnes; té un alt contingut en fòsfor, és font de seleni i potassi. Es pot cuinar de mil formes: guisada, a la planxa, al forn… Us passo aquesta recepta, qué és molt saborosa.
Què hi posem ?
1 conill
2 cebes
2 alls
2 tomacons
1 branqueta de romaní
1 copa de conyac
Oli d’oliva , sal i pebre
Per la picada: El fetge del conill, 1 all, 5 ametlles, 5 avellanes, els tomacons, sense pell.
Com ho fem ?
En el cas d’haver comprat el conill sencer, el trossegem i el salpebrem. Agafem una cassola i posem oli. Un cop calent hi posem el conill que es vagi enrossint i la branqueta de romaní. Afegim les cebes a talls, els alls i els tomacons partits per la meitat. Que vagi fent. Tot seguit tirarem la copa de conyac.
Al cap de 15 minuts afegim aigua fins cobrir la meitat de la carn i deixem que cogui, a foc lent. Al cap de 45 minuts (comproveu que la carn ja és tova) fer la picada amb els ingredients relacionats. Podeu fer servir la batedora. Afegim una mica d’aigua o suc del conill, si en sobra, de manera que el got de la batedora quedi ben escurat i ho aboquem tot a la cassola.
En 10 minuts més ja estarà llest per menjar. Ja veureu quin plat més bo. En aquest cas l’he acompanyat d’unes patates fregides. Que us aprofiti !!