POLLASTRE A LA PROVENÇAL

pollastre a la provençal

Una de les moltes maneres de cuinar el pollastre és aquesta. Amb pocs ingredients tenim un  plat molt gustós i molt complet.

Què hi posem ?

1 pollastre o bé cuixetes

2 cebes

Mig pebrot vermell

2 alls

1 gotet de vi blanc del Penedès

1 gotet de brou

4 patates

1 cullerada d’herbes provençals

Oli d’oliva

Sal i pebre

 

Com ho fem ?

Salpebrerem el pollastre. Posarem oli en una cassola i enrossirem el pollastre. Un cop agafi color el posarem en una plàtera.

En el mateix oli sofregirem les cebes i el pebrot, tot plegat tallat en juliana i a foc lent.

Encendrem el forn a 200º. En una safata hi posarem la ceba i el pebrot i a sobre el pollastre.

En un morter xafarem els alls; afegirem les herbes provençals, el brou i el vi i abocarem per sobre el pollastre. Enfornarem i deixarem que cogui tot plegat.

Mentre pelarem les patates i les farem rodanxes d’uns 4/5 mil·límetres, tipus patates “panadera”. Les fregirem amb l’oli que les cobreixi i a foc lent, perquè quedin tovetes.

En uns 45′  tindrem el pollastre acabat. Per emplatar posarem el pollastre amb les verdures i també les patates.

Una amanida de primer i tenim un dinar de 10.

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »