POLLASTRE A LA PROVENÇAL
Una de les moltes maneres de cuinar el pollastre és aquesta. Amb pocs ingredients tenim un plat molt gustós i molt complet.
Què hi posem ?
1 pollastre o bé cuixetes
2 cebes
Mig pebrot vermell
2 alls
1 gotet de vi blanc del Penedès
1 gotet de brou
4 patates
1 cullerada d’herbes provençals
Oli d’oliva
Sal i pebre
Com ho fem ?
Salpebrerem el pollastre. Posarem oli en una cassola i enrossirem el pollastre. Un cop agafi color el posarem en una plàtera.
En el mateix oli sofregirem les cebes i el pebrot, tot plegat tallat en juliana i a foc lent.
Encendrem el forn a 200º. En una safata hi posarem la ceba i el pebrot i a sobre el pollastre.
En un morter xafarem els alls; afegirem les herbes provençals, el brou i el vi i abocarem per sobre el pollastre. Enfornarem i deixarem que cogui tot plegat.
Mentre pelarem les patates i les farem rodanxes d’uns 4/5 mil·límetres, tipus patates “panadera”. Les fregirem amb l’oli que les cobreixi i a foc lent, perquè quedin tovetes.
En uns 45′ tindrem el pollastre acabat. Per emplatar posarem el pollastre amb les verdures i també les patates.
Una amanida de primer i tenim un dinar de 10.
ESPERO QUE US AGRADI !!!