BESCUIT DE LLIMONA AMB GLASSA

bescuit llimona

Bescuit boníssim de llimona, fresc, senzill i ràpid de realitzar, ideal per esmorzar i berenar.

 

Què hi posem ?

3 ous mitjans

200 gr de sucre

1 iogurt natural (o bé 125 ml. de llet o de nata)

100 ml. d’oli de girasol

2 llimones petites

250 gr. de farina de blat

1 sobre d’impulsor (tipus Royal)

1 pessic de sal

Per la glassa: 200 gr. de sucre llustre i 30 ml. de suc de llimona

 

Com ho fem?

En primer lloc encendrem el foc, a 180º posició turbo, perquè vagi escalfant.

En un bol batrem bé els ous amb el sucre, fins doblar el seu volum. Ratllarem les dues llimones, nomes la part groga, afegint a la barreja dels ous i el sucre, les farem dues meitats i exprimirem tot el seu suc, afegint-lo també. Tot seguit afegirem el iogurt, l’oli de girasol i tornarem a batre.

Amb un colador tamisarem la farina junt amb l’impulsor i la sal  i anirem incorporant a la mescla que tenim preparada.

Un cop ben emulsionat, ho abocarem en el motlle que haguem triat, prèviament pintat de mantega i ho posarem al forn.  En uns 30 minuts el tindrem llest (vigilarem introduint un escuradents o similar per la cocció)

El traurem del forn i el deixarem refredar. Mentre, farem la glassa per cobrir-lo

En un bol barrejarem el sucre llustre amb el suc de la llimona. Podrem fer meitat de suc i meitat d’aigua, segons ens agradi més suau o més fort de llimona. Amb unes varetes emulsionarem una bona estona fins que aconseguim una textura blanquinosa i força densa. Un cop la tinguem a punt, cobrirem el bescuit que ja serà fred i desemmotllat,  amb aquesta glassa.

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »