BESCUIT DE LLIMONA AMB GLASSA
Bescuit boníssim de llimona, fresc, senzill i ràpid de realitzar, ideal per esmorzar i berenar.
Què hi posem ?
3 ous mitjans
200 gr de sucre
1 iogurt natural (o bé 125 ml. de llet o de nata)
100 ml. d’oli de girasol
2 llimones petites
250 gr. de farina de blat
1 sobre d’impulsor (tipus Royal)
1 pessic de sal
Per la glassa: 200 gr. de sucre llustre i 30 ml. de suc de llimona
Com ho fem?
En primer lloc encendrem el foc, a 180º posició turbo, perquè vagi escalfant.
En un bol batrem bé els ous amb el sucre, fins doblar el seu volum. Ratllarem les dues llimones, nomes la part groga, afegint a la barreja dels ous i el sucre, les farem dues meitats i exprimirem tot el seu suc, afegint-lo també. Tot seguit afegirem el iogurt, l’oli de girasol i tornarem a batre.
Amb un colador tamisarem la farina junt amb l’impulsor i la sal i anirem incorporant a la mescla que tenim preparada.
Un cop ben emulsionat, ho abocarem en el motlle que haguem triat, prèviament pintat de mantega i ho posarem al forn. En uns 30 minuts el tindrem llest (vigilarem introduint un escuradents o similar per la cocció)
El traurem del forn i el deixarem refredar. Mentre, farem la glassa per cobrir-lo
En un bol barrejarem el sucre llustre amb el suc de la llimona. Podrem fer meitat de suc i meitat d’aigua, segons ens agradi més suau o més fort de llimona. Amb unes varetes emulsionarem una bona estona fins que aconseguim una textura blanquinosa i força densa. Un cop la tinguem a punt, cobrirem el bescuit que ja serà fred i desemmotllat, amb aquesta glassa.
ESPERO QUE US AGRADI !!!