PASTÍS D’ALVOCAT, LLAGOSTINS CUITS I VERDURES CRUES
A qui li agradi l’alvocat a de fer aquest pastís/amanida, fresca, diferent i molt saludable; als que no l’heu provat, heu de fer-ho, ja que conté una barreja de greixos molt adequada per prevenir malalties cardiovasculars, a més de tenir un alt contingut en fibra, magnesi i potassi, tan esencials per la nostra salut, entre d’altres moltes propietats.
Vaig veure una foto d’un pastís d’alvocat que em va donar la idea. Si podeu que no sigui massa madur l’alvocat perquè costa més de treballar i dominar. Aquest era massa madur……
Què hi posem ?
2 alvocats
1 tomàquet de pera madur
1 cogombre (en aquest cas mini)
6 llagostins cuits
Perles de vinagre de xerès
Llimona
Oli d’oliva, sal maldon
Fulls diversos per decorar
Com ho fem ?
En primer lloc pelarem els llagostins i els bullirem un minut amb aigua i sal. També els podem comprar cuits. Deixarem refredar. Pelarem el tomàquet i rentarem el cogombret. Farem dauets petits i reservarem. Un cop freds els llagostins els netejarem i els farem dauets petits també. Els barrejarem amb les verdures tallades i amanirem amb oli, sal i una mica de vinagre. Reservarem.
Tallarem un bon tros de film transparent i el posarem sobre la taula de treball. Pelarem els alvocats, els tallarem pel mig i anirem fen llesques primes. Les anirem posant sobre el film, fent tres fileres ben juntes. Al final tindrem un rectangle de llesques d’alvocat.
A la filera del mig hi posarem la barreja amanida que tenim reservada. Ara serà quan farem la forma rodona del pastís, aixecant el film primer per una banda i després per l’altra. Regarem amb una mica de suc de llimona perquè no s’oxidi.
Pulirem les tires d’alvocat perquè quedi tot el més uniforme possible i anirem guarnint amb el que més ens agradi. En aquest cas amb unes perletes de vinagre de xerès, fulls diversos, dauets de tomàquet i cogombret i sal maldon.
Una amanida/entrant súper fresca, divertida i molt sana !!!
ESPERO QUE US AGRADI !!