ARRÒS D’APROFITAMENT

arros-daprofitament

És molt important no llençar el menjar que ens sobra; per això poso aquesta recepta donant-li el nom d’arròs d’aprofitament. A la nevera tenia vàries sobres de menjar: una mica de conill rostit, un parell de salsitxes, un tall de cansalada, un trosset de botifarra negra… i vaig decidir netejar la nevera fent un arròs esplèndid i amb un cost pràcticament nul.

Què hi posem ?

1 tassa de cafè d’arròs per persona (en el meu cas per 5 persones: 5 tasses)

El que tinguem sobrant a la nevera (ja sabeu amb què he fet jo aquest)

1 ceba

1 all

1 pebrot verd

1 tomàquet ratllat

1 copa de vi blanc del Penedès

Oli d’oliva

Sal

Aigua o millor brou  (per cada tassa d’arròs 2 o 2,5 de brou)

 

Com ho fem ?

Ratllarem la ceba,  l’all i tallarem ben petit el pebrot i ho posarem a fregir a foc lent en una cassola amb una mica d’oli d’oliva. Un cop ben tovet afegirem el tomàquet ratllat i deixarem que es faci tot plegat. Afegirem la copa de vi i deixarem reduir.

Ara serà l’hora de posar la barreja de tall que tenim recuperat i ho barrejarem amb el sofregit (la botifarra negra l’he posat al final de la cocció de l’arròs perquè no es desfaci)

Posarem el brou a escalfar i anirem afegint a la cassola la quantitat que hem comentat, depenent de la quantitat d’arròs. Afegirem l’arròs, podent fer-ho també a l’inrevés; o sigui primer l’arròs i després el brou o aigua.

Provarem de sal i deixarem coure fins que al provar-ho tingui el punt que més ens agradi.

Veureu que surt un arròs boníssim i haurem buidat la nevera de miquetes…

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »