ARRÒS D’APROFITAMENT
És molt important no llençar el menjar que ens sobra; per això poso aquesta recepta donant-li el nom d’arròs d’aprofitament. A la nevera tenia vàries sobres de menjar: una mica de conill rostit, un parell de salsitxes, un tall de cansalada, un trosset de botifarra negra… i vaig decidir netejar la nevera fent un arròs esplèndid i amb un cost pràcticament nul.
Què hi posem ?
1 tassa de cafè d’arròs per persona (en el meu cas per 5 persones: 5 tasses)
El que tinguem sobrant a la nevera (ja sabeu amb què he fet jo aquest)
1 ceba
1 all
1 pebrot verd
1 tomàquet ratllat
1 copa de vi blanc del Penedès
Oli d’oliva
Sal
Aigua o millor brou (per cada tassa d’arròs 2 o 2,5 de brou)
Com ho fem ?
Ratllarem la ceba, l’all i tallarem ben petit el pebrot i ho posarem a fregir a foc lent en una cassola amb una mica d’oli d’oliva. Un cop ben tovet afegirem el tomàquet ratllat i deixarem que es faci tot plegat. Afegirem la copa de vi i deixarem reduir.
Ara serà l’hora de posar la barreja de tall que tenim recuperat i ho barrejarem amb el sofregit (la botifarra negra l’he posat al final de la cocció de l’arròs perquè no es desfaci)
Posarem el brou a escalfar i anirem afegint a la cassola la quantitat que hem comentat, depenent de la quantitat d’arròs. Afegirem l’arròs, podent fer-ho també a l’inrevés; o sigui primer l’arròs i després el brou o aigua.
Provarem de sal i deixarem coure fins que al provar-ho tingui el punt que més ens agradi.
Veureu que surt un arròs boníssim i haurem buidat la nevera de miquetes…
ESPERO QUE US AGRADI !!!