TRINXAT
Aquest és un plat típic de la Cerdanya. L’ingredient principal és la col, que és la verdura, però anem incorporant ingredients com la patata, la botifarra negra i la cansalada, el que fa que no sigui un plat lleuger, sino tot el contrari. Nosaltres el mengem acompanyat d’una amanida. L’avantatge és que està boníssim.
Què hi posem ?
1 col verda (o mitja, depen de la mida)
4 patates
1 botifarra negra
2 tires de cansalada
Oli i sal
Com ho fem ?
En una olla escalfar aigua amb un grapat de sal i deixar-la que passi a bullir. Llavors hi tirarem la col, prèviament rentada i tallada i quan hagi bullit 15 minuts, tirar les patates, pelades i tallades.
Mentre, en una paella amb molt poc oli, fregiu la cansalada i un cop feta la retireu i desfeu la botifarra en la paella calenta.
Un cop estigui ben cuita la verdura, s’escorre bé i s’afegeix a la paella que haurem deixat la botifarra feta i amb una forquilla, millor de fusta, anirem aixafant tota la verdura, barrejant-la amb la botifarra. Deixar que es vagi posant rossa.
Acabar el plat posant les tires de cansalada per sobre. Que us aprofiti.