PASTÍS DE MATÓ I CODONY
Vaig descobrir aquesta meravella de pastís al bloc Les receptes de St. Hilari i realment és dels més bons que hem provat. Vaig fer-lo per una trobada amb molt bons amics i va agradar moltíssim, sobretot al Pere Roure i a la Marta Garsen, entre d’altres. Si els coneixeu pregunteu-los-hi………
Què hi posem ?
6 làmines de pasta filo
50 gr. de mantega
Canyella en pols
400 gr. de codonyat
400 gr. de mató
1 pot de llet condensada (s/400 gr.)
3 ous
3 rovells
Ratlladura d’una llimona
Per decorar: Sucre llustre i ametlles filetejades
Com ho fem ?
Encendrem el forn a 180º.
Si tenim un motlle rodó de 23/24 cm. sortirà una mida estupenda. Untarem les làmines de pasta filo, una per una, amb la mantega ben toveta i les anirem posant al motlle, cobrint la base i les parets, una sobre de l’altra, però de diferent forma, deixant que pengin per fora del motlle. Entre una i l’altra anirem posant una mica de canyella en pols.
Triturarem el codonyat i l’estendrem a la base, per sobre de les làmines, mirant de que quedi ben uniforme. La resta d’ingredients la triturarem i la posarem sobre el codonyat.
Ficarem el pastís al forn. Trigarà al menys una hora en coure. Sabrem que està cuit punxant amb un escuradents o similar.
Mentre passarem per la paella, sense oli, les ametlles filetejades, perquè es torrin.
Un cop el pastís sigui cuit el traurem del forn i el deixarem refredar. Trencarem la pasta filo que penjava per fora del motlle i a miquetes la posarem per sobre del pastís. Farem el mateix amb les ametlles torrades i per finalitzar, ho empolsinarem amb el sucre llustre.
Vegeu que és molt fàcil i el resultat és extraordinari. ESPERO QUE US AGRADI !!!