PASTÍS MOUSSE DE FORMATGE I MADUIXES
Pels amants dels pastissos de formatge avui tenim un pastís deliciós amb una textura de mousse molt suau i agradable; realment un dels pastissos de formatge que més m’agraden. La font és del blog Velocidad Cuchara, adaptat a fer-ho de manera manual.
Què hi posem ?
180 gr. de galetes tipus maria
50 gr. de mantega pomada
300 gr. de formatge tipus Filadelfia
6 fulles de gelatina
100 ml. de llet condensada
3 clares d’0u o 120 ml. de clares
50 gr. de sucre llustre
Maduixes per decorar
Com ho fem ?
En primer lloc triturarem les galetes i les barrejarem amb la mantega ben toveta fins aconseguir una massa. Aquesta massa l’estendrem sobre la base del motlle que farem el pastís, en aquest cas un motlle rodó, de 22 cm. Amb l’ajut d’una cullera anirem aplanant la massa i cobrint la base de manera homogènia. Ho posarem a la nevera.
Ficarem els fulls de gelatina en un bol amb aigua freda. En un bon hi posarem el formatge, la llet condensada i les fulles de gelatina ben escorregudes i barrejarem bé tots els ingredients.
Batrem les clares a punt de neu, junt amb el sucre llustre. Anirem afegint poc a poc i amb moviments envolvents les clares amb la barreja del formatge fins que estigui ben integrat tot.
Rodejant el motlle posarem full de plàstic (acetat) i anirem posant rodanxes de maduixes ben juntes. Un cop totes posades abocarem la barreja de formatge i aplanarem bé. Posarem a la nevera un mínim de 4 hores.
Aquest ha estat la mona de la Cèlia, que li soc padrina i per poder-lo guarnir li vaig fer una gelatina, que és el que es veu a la foto. De la forma que més ens agrada és amb melmelada de maduixes per sobre.
Per presentar-lo el desemmotllarem, traurem el plàstic del voltant i ja el tindrem a punt per degustar.
ESPERO QUE US AGRADI !!!!! TARTA MOUSE DE QUESO, ESPECTACULAR (VELOCI CUCH)