DITS DE BRUIXA
Per la castanyada tot s’hi val i jo soc de castanyeres, castanyes, panellets i boniatos però cal dir que m’agrada cuinar les “xorradetes” de Halloween, sobretot perquè a la canalla li crida també l’atenció. Aquestes postres són força originals i creieu-me si us dic que a part de la meva familia “se li van posar els pels de punta”. Que tingueu una feliç Castanyada !!!!
Què hi posem ?
2 ous
150 gr. de sucre llustre
100 gr. de mantega (pomada)
1 culleradeta de vainilla
300 gr. de farina
1 culleradeta de llevat en pols
1 pessic de sal
Ametlles per fer les ungles
Melmelada de maduixa per simular la sang
Com ho fem?
En un bol i amb la batedora de varetes batrem la mantega ben toveta junt amb el sucre llustre i la vainilla; tot seguit afegirem els ous i batrem de nou fins que estigui tot ben integrat.
Ara incorporarem la farina, la sal i el llevat i anirem amassant fins que tinguem una massa ben integrada. L’embolicarem amb film transparent i la ficarem a la nevera per espai mínim d’una hora. D’aquesta manera podrem treballar millor els dits.
Passat aquest temps encendrem el forn a 170º i en posició dalt i baix. Traurem la massa de la nevera i procedirem a donar forma aquests dits de bruixa.
Agafarem una porció petita i farem una bola; tot seguit de la bola farem una espècie de xurro d’uns 8/10 cm. de llargada; li donarem forma de dit, amb deformacions, si voleu, i li farem també amb un ganivet o estri similar uns tallets, que representaran els plecs dels dits. Tot seguit li posarem una ametlla en un extrem i un a un els anirem posant sobre la plata del forn, a sobre d’un paper de forn.
Enfornarem i en 15/20 minuts aproximadament els tindrem llestos.
Els traurem del forn i els disposarem sobre una reixeta perquè respirin i es refredin millor i un cop freds passarem una mica de melmelada de maduixa per la vora de les ungles i en l’extrem oposat, que sembli que tinguin sang de veritat……
Són simples galetes de mantega però amb forma diferent i molt fàcils de fer!!!!!!
VEUREU QUE NINGÚ QUEDA INDIFERENT !!!!!