ROSQUILLES

rosquilles

A casa sempre he vist fer rosquilles, primer la meva àvia i després la meva mare, que li surten de 10. Aquestes varien en algun ingredient, ja que em comptes de llard he posat oli, però estan cruixents i delicioses. Amb aquestes quantitats en surten unes 20.

Què hi posem ?

300 gr.de farina de rebosteria

2 ous

100 gr. de sucre

50 ml. d’oli d’oliva suau o girasol

La pell de ½ llimona ratllada

25 ml. d’anís

1 culleradeta de llevat (tipus Royal)

1 pessic de sal

Oli d’oliva suau per fregir

Sucre per arrebossar

Com ho fem ?

En un bol batrem els ous amb el sucre, afegirem la pell de la llimona ben ratllada, l’anís i l’oli. Barrejarem bé aquests ingredients.

Incorporarem la farina, el llevat i la sal i anirem barrejant primer i després amassant. Ens ha de quedar una massa que puguem manipular amb les mans, pel que si vegem que és massa tova haurem d’afegir una miqueta més de farina fins agafar la textura que volem.

Deixarem reposar uns 20 minuts. Enfarinarem el marbre o taula de treball i disposarem la massa. Anirem fent boletes del tamany d’una nou, les aixafarem i al mig farem un foradet que anirem eixamplant .

En una paella hi posarem l’oli fer fregir les rosquilles.  Quan estigui ben calent anirem fregint les rosquilles, banda i banda.

Les traurem de la paella i les anirem posant en un plat amb paper absorbent, perquè deixin l’excés d’oli.

Seguidament, i encara calentes, les arrebossarem amb sucre, que prèviament haurem posat en un altre plat.

Són uns postres fàcils, una mica entretingut de fer, però el resultat val la pena, perquè estan per llepar-se els dits.

ESPERO QUE US AGRADIN !!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »