PATATES FARCIDES DE PATÉ DE SARDINA
Les vaig fer com entrant per la darrera Festa Major, com d’altres entrants. Són molt bones i no donen molta feina ja que el paté el pots preparar abans i guardar-lo la nevera i el dia que fas les patates és muntar el plat i al forn.
Què hi posem ?
8/10 patates petites (tot depèn de les que vulguem fer)
Allioli
Formatge ratllat (un semi)
Paté de sardina:
1 llauna de sardines en oli d’oliva
2/3 anxoves salades
2 rovells d’ou (bullits)
2 cullerades soperes de formatge tipus Filadelfia
1 cullerada sopera de tomàquet fregit
¼ de ceba
Com ho fem?
Rentarem les patatetes i les posarem a bullir en aigua calenta o bé al microones, fins que estiguin ben cuites.
Les deixarem refredar. Les tallarem per la meitat i amb una cullereta petita o un estri de buidar, traurem una part de manera que quedi un buit per ficar el farcit.
Les disposarem en una safata apta per forn. Mentre, farem el paté.
En un bol hi posarem les sardines, netes de l’espina del mig, i tots els altres ingredients. Triturarem fins que ens quedi una pasta ben fina.
El paté el posarem en una mànega i procedirem a farcir les patates. A sobre hi posarem una mica d’allioli i formatge ratllat.
Ficarem la safata amb les patates al forn, prèviament escalfat a 200º i un cop gratinades, ja les podrem servir.
ESPERO QUE US AGRADIN !!!!