AMANIDA DE LLENTIES

AMANIDA LLENTIES 1

El llegum és molt important en la dieta mediterrània. La llentia és la lleguminosa de més consum. És de fàcil digestió i conté un 25% de proteïna. En quant a vitamines, són riques en B1, B3 i B6 i en minerals abunda el zinc i el seleni, però sobretot el ferro.  Aquesta amanida és perfecta com a plat únic i està super bona. Està feta per a quatre persones.

Què hi posem ?

Llenties cuites  (la quantitat depen de les persones – uns 80 gr. per persona)

2 tomàquets madurs

2 llaunes de tonyina petites

2 cullerades de moresc

4 palets de cranc

Enciam variat

Per la vinagreta: 

Oli d’oliva

Vinagre de mòdena

Sal

1 culleradeta de mel

Com ho fem ? 

En aquest cas les llenties són comprades cuites, però també podem coure-les a casa.  Primer netejarem els fulls d’enciam i els trossejarem petits. Farem igual amb els tomàquets, els pelarem i farem quadradets. Barrejarem les llenties amb la tonyina, el moresc i els palets de cranc a trossets.

Muntarem el plat. Perquè quedi més vistós podem fer-ho amb un cercle.

Posarem una mica de la barreja d’enciams a la base del plat. A sobre hi posarem la mescla de les llenties i per sobre més enciam. El tomàquet a dauets damunt de tot. Així per cada plat.

Per fer la vinagreta ficarem en un morter o bol tots els ingredients i barrejarem bé.

Regarem el plat amb la vinagreta i ja el tindrem a punt.

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »