AMANIDA DE LLENTIES
El llegum és molt important en la dieta mediterrània. La llentia és la lleguminosa de més consum. És de fàcil digestió i conté un 25% de proteïna. En quant a vitamines, són riques en B1, B3 i B6 i en minerals abunda el zinc i el seleni, però sobretot el ferro. Aquesta amanida és perfecta com a plat únic i està super bona. Està feta per a quatre persones.
Què hi posem ?
Llenties cuites (la quantitat depen de les persones – uns 80 gr. per persona)
2 tomàquets madurs
2 llaunes de tonyina petites
2 cullerades de moresc
4 palets de cranc
Enciam variat
Per la vinagreta:
Oli d’oliva
Vinagre de mòdena
Sal
1 culleradeta de mel
Com ho fem ?
En aquest cas les llenties són comprades cuites, però també podem coure-les a casa. Primer netejarem els fulls d’enciam i els trossejarem petits. Farem igual amb els tomàquets, els pelarem i farem quadradets. Barrejarem les llenties amb la tonyina, el moresc i els palets de cranc a trossets.
Muntarem el plat. Perquè quedi més vistós podem fer-ho amb un cercle.
Posarem una mica de la barreja d’enciams a la base del plat. A sobre hi posarem la mescla de les llenties i per sobre més enciam. El tomàquet a dauets damunt de tot. Així per cada plat.
Per fer la vinagreta ficarem en un morter o bol tots els ingredients i barrejarem bé.
Regarem el plat amb la vinagreta i ja el tindrem a punt.
ESPERO QUE US AGRADI !!!