GELAT DE XOCOLATA
És època de calor i sobretot de gelats. No penseu que és difícil fer gelats i el resultat és impresionant, sobretot als que ens agrada la xocolata, aquest gelat fa que no puguis deixar de degustar-lo, té un sabor molt intens a xocolata. La font és del blog Mis Thermorecetas. Us la deixo per fer de manera tradicional.
Perquè el gelat no cristal·litzi al congelar i quedi molt cremòs, el millor és posar una part de sucre invertit, que és una combinació entre la glucosa i la fructosa. Té més poder edulcorant que el sucre, sobre el 30% més. També us deixo la recepta per fer-ho a casa. En cas de no voler posar el sucre invertit haurem de sumar al sucre un 30% més.
Què hi posem ?
100 gr. de xocolata fondant
50 gr. de cacau pur en pols
400 ml. de llet sencera
200 ml. de nata líquida per muntar (35% m.g.)
4 rovells d’ou
150 gr. de sucre
30 gr. de sucre invertit
1 pessic de sal
Sucre invertit: 150 ml. d’aigua a temperatura ambient, 300 gr. de sucre, 1 sobre blanc de gasificant i 1 sobre lila de gasificant (jo Mercadona).
Com fem el sucre invertit: Escalfarem l’aigua a 50º en un pot. Tot seguit afegirem el sucre i elevarem la temperatura a 80º; remenarem una bona estona. Afegirem el sobre blanc i remenarem sobre un minut. Esperarem que la temperatura baixi a 60º i tot seguit afegirem el sobre lila i farem el mateix, tot fins que quedi ben emulsionat. El ficarem en un pot de vidre i un cop tebi el taparem. Es guarda en bones condicions ben bé 1 any.
Com fem el gelat ?
Barrejarem els rovells amb el sucre i el pessic de sal fins que dobli el volum. Tot seguit afegirem el sucre invertit, la llet i la nata i barrejarem bé tots els ingredients.
Triturarem la xocolata el més petit que puguem. La barrejarem amb el cacau en pols i reservarem.
Agafarem un pot per anar al foc i abocarem la mescla dels ous. A foc lent anirem movent i veurem com va espessint. No deixarem que bulli, ja que hi ha perill de que es talli i això no ens convé.
Ara incorporarem la xocolata i tornarem a barrejar fins que quedi ben incorporada. Ho ficarem en un recipient que pugui anar al congelador i deixarem refredar. Un cop fred, el posarem a la nevera unes 8/10 hores.
Passat aquest temps, els que tingueu geladora el posareu uns 40 minuts fins que quedi ben cremós i tot seguit al congelador. Els que no tingueu geladora, després de la nevera poseu-lo directament al congelador i cada hora, tres o quatre vegades (o sigui quatre vegades en quatre hores), batre’l bé per eliminar els possibles cristalls. Després congelar-lo. Tinguem en compte que s’ha de treure del congelador una 1/2 hora abans de consumir-lo.
ESPERO QUE US AGRADI !!!!