RAP AL CAVA
El peix és molt saludable, en aquest cas hem cuinat rap. El rap és un dels peixos blancs amb més vitamines i minerals, molt apropiat pels nens, gràcies a que els seus filets no presenten espines i la seva carn és apretada i carnosa.
Què hi posem ?
2 cues de rap mitjanetes
75 cl. de cava brut
100 cl. de fumet de peix
1 brik de nata líquida
12 llagostins
Farina per arrebossar
Oli d’oliva
sal i pebre
Per a la picada:
1 all, 10 ametlles torrades i una mica de safrà
Com ho fem ?
Per fer la picada, posarem les ametlles torrades, el safrà i un gra d’all pelat en un morter i ho trinxarem. Reservarem
A continuació, salarem el rap i les cues de llagostí, que haurem pelat i rentat prèviament. Després, enfarinarem el rap i ho fregirem junt amb els llagostins en una paella amb oli. Tot seguit, a la paella on hem fregit el peix, primer colarem l’oli i tot seguit afegirem la picada i el cava. Remenarem bé i deixarem reduir.
A continuació, incorporarem el fumet i la crema de llet. Provarem de sal i si cal afegirem i també una mica de pebre. Deixarem reduir una estoneta.
Incorporarem el rap i els llagostins i deixarem coure durant 2 o 3 minuts. I ja per acabar, emplatarem i decorarem amb una mica de safrà per sobre.