BUNYOLS DE PLÀTAN
Per tancar aquestes dates de quaresma, a banda de les mones, que he fet tres, i ja us les mostraré en una altra entrada, us presento aquests bunyols de plàtan, aprofitant que tenia uns plàtans madurs i al final me’ls he de menjar jo… Són ben fàcils de fer i tenen un gustet a la fruita que realment resulten boníssims.
Què hi posem ?
225 gr. de farina
2 cullerades soperes de sucre
10 gr. de llevat en pols
1 cullerada de sucre de vainilla
1 pessic de sal
2 ous
150 ml. de llet
15 ml. d’oli d’oliva
3 plàtans madurs
Oli de girasol per fregir
Sucre per arrebossar
Com ho fem ?
Barrejarem els ingredients secs (farina, sucre….) i reservarem.
Batrem els ous i els barrejarem amb la llet i l’oli. Seguidament afegirem els ingredients sòlids reservats i ben tamisats el anirem incorporant als líquids.
Tallarem els plàtans en bocinets ben petits i els incorporarem a la mescla anterior. Barrejarem be tots els ingredients.
Escalfarem força oli per fregir els bunyols. Millor no fregir gaires de cop.
Amb dues culleres de postres anirem fent la forma dels bunyols amb la massa i finalment ho posarem a fregir. Un cop rossos els anirem traient de la paella i els posarem en una plàtera amb paper absorbent per tal de que deixin anar l’excés d’oli.
En un plat fondo hi posarem força sucre i anirem arrebossant els bunyols. Ja haurem acabat aquests postres tan llaminers. ESPERO QUE US AGRADIN !!!