MUSCLOS FARCITS “TIGRES”
Fa tants i tants anys que la meva mare fa aquests musclos…… Els mengem com aperitiu i us puc assegurar de que no duren ni un minut a taula.
A mi personalment m’agraden els musclos de roca; els trobo més gustosos i a la vegada són una mica més petits. Aquests són més calòrics que fets al vapor, és evident, però quan els proveu els fareu més d’una vegada. Són típics a les barres dels bars del País Basc.
Què hi posem ?
1kg. de musclos
1 ceba mitjana
3 cullerades de farina
Uns 200 ml. de llet sencera
Sal
Un polsim de bitxo (cayena)
Oli d’oliva
Farina de galeta
1 o 2 ous (per l’arrebossat)
Com ho fem ?
Netejarem els musclos traient qualsevol impuresa (podem fer-ho amb un fregall nou) i sobretot els filaments que surten del mig de les dues valves, que ho farem estirant d’ells cap a la part estreta del musclo.
Els posarem en una olla, sense aigua i tapada i esperarem a que s’obrin. Els que no s’hagin obert no els farem servir.
Deixarem refredar. Mentre en una paella hi posarem un raig d’oli d’oliva; hi posarem la ceba ben trinxadeta, amb una mica de sal i la deixarem que es vagi fent a foc lent.
Els musclos ja s’hauran refredat. Els separarem de les valves (les quals guardarem per fer el farcit) i procedirem a trinxar-los ben menudets (podem fer-ho amb una picadora). Un cop la ceba estigui ben cuita afegirem els musclos i deixarem la mescla uns 2 minuts. Afegirem el polsim de bitxo.
Incorporarem la farina, remenarem bé i deixarem que es cuini, així evitarem el gust a farina. Passats uns 5 minuts anirem afegint la llet, mica en mica; es tracta de fer una beixamel amb els ingredients. La mida de llet que he posat és aproximada, per això la posarem mica en mica; en cas de que ens falti n’hi posarem més. Ha de quedar una massa espesseta. La deixarem refredar.
Agafarem les valves dels musclos i procedirem a farcir-les amb la mescla que tenim reservada a la nevera. Amb una cullera o bé mànega anirem omplint una per una les valves. Les allisarem mirant de que quedin ben cobertes. Ara les passarem per ou i farina de galeta, mirant de que quedin ben arrebossades.
Posarem a escalfar oli d’oliva en una paella i quan estigui ben calent procedirem a fregir els musclos. Els anirem deixant sobre paper absorbent; així deixaran l’excés d’oli.
Ja tenim fets els nostres “tigres”. Vigileu que no us mosseguin !!!!!!