GALTES AL VI NEGRE
Els guisats són propis de l’hivern, com les sopes, els llegums amb carn, etc. Aquest plat és d’aquells que s’hi suca pa; la carn tendra, el suc amb el gustet del vi i de les verdures….
Les galtes són de porc desossades, les vaig comprar així. També les trobareu amb l’os, de les dues maneres són molt gustoses.
Què hi posem ?
6 o 8 galtes desossades
1 dents d’all
1 ceba mitjana
1 tomàquet madur
1 porro
2 pastanagues
1 got gran de vi negre del Penedès
1 trosset de xocolata negra
1 fulla de llorer
Farina blanca
Uns xampinyons
Brou (un got i mig aproximadament)
Oli d’oliva, sal i pebre
Com ho fem ?
En primer lloc rentarem les galtes, les farem trossets, les salpebrerem i les enfarinarem. En la cassola on rostirem les galtes hi posarem un bon raig d’oli d’oliva i un cop calent hi posarem les galtes fins que estiguin dauradetes. Les traurem de la cassola i reservarem.
En el mateix oli hi posarem els alls trinxats, la ceba en juliana, el porro ben talladet, la pastanaga, el tomàquet i la fulla de llorer. Deixarem coure les verdures a foc lent i un cop fetes afegirem les galtes. Afegirem el vi negre i deixarem reduir fins la meitat.
Incorporarem el brou i deixarem coure aproximadament una hora, a foc lent. Vigilarem que no quedin seques; en aquest cas afegirem una mica més de brou.
Ara és quan hi posarem els xampinyons laminats i el trosset de xocolata. Deixarem coure tot plegat ¼ d’hora més i retirarem del foc.
D’un dia per l’altra encara són més bones.