BUNYOLS DE BACALLÀ
De bunyols hi ha de moltes classes, dolços, salats, de poma….. però aquests de bacallà tenen un punt que no pots menjar un de sòl. Això si, fets i menjats. A veure què us semblen…
Què hi posem ?
300gr. de bacallà esqueixat i dessalat
2 patates
4 cullerades soperes de farina
50 ml. d’ aigua de cocció
1 ou
2 grans d’all
Una mica de julivert trinxadet
1 sobre de llevat en pols
Oli d’oliva
Com ho fem ?
Primer pelarem les patates i les bullirem. Un cop cuites les retirarem del foc i en aquella mateixa aigua hi posarem el bacallà, esqueixat i totalment dessalat, deixant-lo uns 7/8 minuts a la cassola. Un cop passat aquest temps, l’escorrerem i deixarem uns 50 ml. de l’aigua de la cocció reservada.
Agafarem una paella, hi posarem un ragi d’oli d’oliva i un cop calent hi posarem els grans d’all ben trinxadets i també el julivert ben picat. De seguida afegirem l’aigua que tenim reservada, de la cocció de les patates i el bacallà i la farina. Remenarem bé, deixant que la farina es cuini durant uns 2 minuts.
Ara retirarem la paella del foc, afegirem l’ou i mesclarem bé els ingredients, incorporarem la patata i el bacallà i barrejarem fins que ens quedi la massa per fer els bunyols. Podem provar per si falta sal, i l’afegirem.
Per fer els bunyols posarem una paella neta amb força oli d’oliva i quan sigui ben calent, amb l’ajuda de dues culleres anirem fent boletes i les anirem fregint.
Les anirem deixant en una plàtera amb paper absorbent fins que els tinguem tots fregits.
Us recomano menjar-los acabats de fer. SÓN UNA DELÍCIA !!!!!