PA DE BRIOIX

pa de brioix

L’heu de fer aquest pa. Heu de provar aquesta delícia, amb una olor i sabor que no us podeu perdre. A casa el mengem amb mantega i melmelada, mantega i pernil dolç, amb paté,…… i és vist i no vist. És molt fàcil de fer i el resultat sempre és excel·lent.

Què hi posem ?

500 gr. de farina de força

90 ml. de llet

4 ous + 1 per pintar el pa

25 gr. de llevat fresc

70 gr. de sucre

10 gr. de sal

100 gr. de mantega pomada

Com ho fem ?

En un bol petit escalfarem una mica la llet i un cop sigui tèbia afegirem el llevat perquè es desfaci.

En un bol gran o si teniu màquina processadora hi posarem la farina, els ous, el sucre, la sal i la barreja de la llet i el llevat. Barrejarem bé tots els ingredients. Tot seguit anirem afegint la mantega i pastarem fins que obtinguem una massa ben integrada.

Deixarem reposar en el mateix bol durant una hora aproximadament.

Després d’aquest temps tornarem a pastar una estona i ja procedirem a deixar la massa en el motlle on farem el pa. En aquest cas és en un motlle de cake, que és com més m’agrada.

Deixarem que llevi uns 45 minuts. Als 30 minuts ja podem engegar el forn a 180º. Abans d’entrar el pa al forn pintarem la superfície amb ou batut, que li donarà lluentor.

Veurem que dintre del forn encara creix una mica; en 30/40 minuts el tindrem fet.

pa de brioix 2

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »