XUPITOS D’ALBERGÍNIA, MELMELADA DE TOMÀQUET I FORMATGE DE CABRA
Va ser a casa de la nostra cosina Cristina, de St. Andreu, on vam provar aquesta delícia. La podem menjar com entrant, com aperitiu, plat de festa…. la qüestió és que a mí personalment m’encanta. La vaig fer per la castanyada i els nostres amics van quedar encantats. Gràcies Cristina per una altra recepta com aquesta. Amb els ingredients següents en surten 15 xupitos
Què hi posem ?
3 albergínies negres
Melmelada de tomàquet (aquesta és feta a casa, però la podrem trobar al supermercat)
Formatge de cabra (rulo petit)
100 ml. de crema de llet
Ceba fregida (dels frankfurts)
Oli d’oliva, sal i pebre negre
Com ho fem ?
En primer lloc escalivarem les albergínies. Jo les faig en una resistència eléctrica que és el que més s’assembla a la brasa però també podem fer-les al forn i molt millor al foc a terra, si en tenim. Un cop fetes les reservarem i deixarem que se refredin.
Agafarem el formatge de cabra i el barrejarem amb 50 ml. de crema de llet; així quedarà més cremós.
Un cop l’albergínia sigui tèbia la triturarem junt amb un raig l’oli, un pessic de sal, un pessic de pebre, i els 50 ml. restants de crema de llet, mirant de que quedi una crema ben fina.
Muntarem els xupitos: Posarem la crema en una mànega o bé una bossa petita de plàstic i la tallarem per la punta i omplirem el got fins la meitat de crema d’albergínia; tot seguit farem el mateix amb la melmelada de tomàquet, en menor proporció. Ara posarem la crema de formatge de cabra i el cobrirem amb trocets de ceba fregida.
Fácil de fer, fácil de muntar, i un resultat 10 !!!!!!!!