PASTÍS-MOUSE DE PLÀTAN
Avui estem convidats a dinar a ca l’Espe, una bona amiga, celebrem que hi ha el Rafa, que ha vingut des de Leon i segur que serà un dia esplèndid. És un pastís molt suau i per qui li agradi el plàtan, és ideal. Amb aquest pastís celebrarem també la Diada de Catalunya. Us desitjo una bona Diada !!!
Què hi posem ?
Per la base:
150 gr. de galetes tipus Digestive
85 gr. de mantega
50 gr. de nous
Pels plàtans caramelitzats al rom:
500 gr. de plàtans
20 gr. de mantega
2 cullerades de sucre moreno
1 raig de rom
1 culleradeta de sal
Pel pastís-mouse:
1 Terrina de formatge Mascarpone
1 terrina de formatge tipus Filadelfia
200 gr. de sucre
500 gr. de plàtans triturats
½ llimona (el suc)
1 culleradeta de vainilla
4 ous
20 gr. de Maizena
Un grapadet de nous i un raig de cobertura de xocolata
Com ho fem ?
Per fer la base del pastís:
Triturarem les galetes amb la mantega i les nous fins que quedi una pasta ben fina. Amb aquesta pasta cobrirem la base el motlle que haguem escollit per a fer el pastís; amb l’ajut d’una cullera pressionarem bé i estendrem mirant de que quedi ben uniforme per tota la base. Ho ficarem a la nevera.
Per caramel·litzar els plàtans:
Tallarem els plàtans en rodanxes d’1 cm. En una paella hi posarem el sucre i la mantega i quan comenci a desfer-se afegirem els plàtans. Deixarem que es vagin caramel·litzant; després afegirem el rom i per últim la sal, que potenciarà els aromes. Reservarem.
Per fer el pastís:
Barrejarem les dues terrines de formatge junt amb el sucre. Afegirem el suc de la llimona, els plàtans triturats i la culleradeta de vainilla.
Un cop ben emulsionat afegirem un a un els 4 ous i per últim hi posarem la Maizena i tornarem a batre.
Encendrem el forn a 180/190º posició turbo.
Per muntar el pastís traurem de la nevera el motlle i per sobre hi posarem les rodanxes de plàtan caramel·litzat deixant algunes per decorar el pastis.
Tot seguit hi posarem la massa que havíem reservat i el posarem al forn. Als 40/45 minuts comprovarem amb un escuradents si ja està fet o no. En cas de que l’escuradents surti humit, el deixarem una estona més.
Un cop fred el desemmotllarem i el decorarem amb el plàtan caramel·litzat , unes nous i un raig de cobertura de xocolata.