LLIBRETS DE PATATA
Un dia d’aquells que no saps que fer de dinar. Què tenim per la nevera ? És qüestió d’aprofitar el que tenim i fer un plat diferent però bo i al gust de tothom… En aquest cas en comptes de llom o qualsevol tipus de carn hem fet servir patates i estan farcides de pernil dolç i formatge, podent fer-ho també d’un sofregit de carn o de verdures. Veureu lo bons i fàcils que són.
Què hi posem ?
4 patates (en aquest cas monalisa)
Pernil dolç
Formatge en llesques
Ou batut
Farina de blat i per arrebossar
Sal
Oli d’oliva
Com ho fem ?
Per anar més depressa podem coure les patates al microones o si ho preferiu bullir-les amb aigua. Les deixarem refredar. Les farem rodanxes de 1/2 cm. mirant de que ens quedin totes de la mateixa mida aproximadament, per fer els llibrets.
Les salarem i en una de les cares posarem un tall de pernil dolç, un tall de formatge i les tancarem fins formar el llibret. Les passarem per farina blanca, després per l’ou batut i finalment per la farina d’arrebossar.
Les fregirem en abundant oli d’oliva calent i les anirem deixant sobre paper per treure l’excès d’oli. Ja les tenim a punt per menjar. Què us aprofiti !!!