GARLANDA/MONA DE PASQUA
Tenia ganes de fer una garlanda, mona molt típica del Penedès, perquè pugueu gaudir dels sabors i tradicions de la nostra terra, que mai s’han de perdre i la pugueu degustar amb la família i amics el dia de La Mona, per exemple. La foto no fa honor al gust i el sabor que té.
Què hi posem ?
1 ou gros
50 gr. de sucre
40 gr. de mantega
60 ml. d’anís dolç
1 culleradeta de matafaluga
5 avellanes torrades
5 ametlles torrades
15 gr. de llevat fresc
250 gr. de farina
1 polsim de sal
Un ou més per pintar-la
Sucre per empolsinar
Un bon raig d’anís
Com ho fem ?
Batrem l’ou amb el sucre, ben batut. Afegirem la mantega en pomada, l’oli i l’anís. En un got petit desfarem el llevat amb una mica de llet tèbia i l’afegirem a la barreja anterior.
Picarem en un morter les avellanes, les ametlles i la matafaluga i també les afegirem.
Ara serà el torn de la farina i la sal. Començarem a pastar tots els ingredients, fins que els tinguem ben integrats; tot seguit farem una bola i la deixarem que reposi, ben tapada, fins que dobli el seu volum.
Agafarem la massa i li donarem forma de mona, o sigui un cercle amb forat al mig, i la deixarem reposar una estona més fins que torni a doblar el seu volum; un lloc ideal és al forn, sense temperatura, es clar.
Quan vegem que ha llevat prou (30/45′) la traurem del forn i encendrem aquest a 190º.
Un cop calent courem la mona vigilant que no es torri massa. La traurem del forn i de seguida li tirarem un bon raig d’anís per sobre i continuarem amb el sucre. La deixarem refredar sobre una reixeta.
ESPERO QUE US AGRADI !!!! FELIÇ PASQUA!!!!!