CALAMARSETS EN SALSA
Aquest és un dels plats que es fa gairebé a totes les cases i sempre queda bé perquè no te cap secret, és una recepta molt senzilla. Cadascú té la seva manera de fer i aquesta és la meva. D’un dia per l’altre aquest plat hi guanya.
Què hi posem ?
1 kg. de calamarsets (si són frescos millor)
3 cebes
2 dents d’all
1 tomàquet ratllat
1 fulla de llorer
1 got de vi blanc
Oli, sal i pebre
Julivert
Com ho fem ?
En primer lloc netejarem els calamarsets. Jo no els hi trec tota la pell perquè m’agrada el color que queda en la salsa fet d’aquesta manera. Els tallarem a rodanxes o a quadrats, com més ens agradi i reservarem.
Tallarem les cebes ben petites i ratllarem els alls. Posarem a escalfar oli en una paella i un cop calent hi posarem les cebes i els alls i la fulla de llorer. Deixarem fer a foc baix.
Un cop la ceba sigui cuita hi posarem el tomàquet. Salpebrerem i deixarem coure. Tot seguit hi abocarem el got de vi i cuinarem uns 7/8 minuts fins que el vi s’hagi evaporat.
Ara hi posarem els calamars i deixarem coure uns 30 minuts, fins que quedin ben tendres. Per sobre hi posarem julivert trinxadet.
ESPERO QUE US AGRADIN !!!!!